Boka borgerlig vigsel

LÄS MER

Om du och din partner vill ha en vigsel utan religiösa inslag kan ni välja att viga er borgerligt. Servicecenter administrerar den borgerliga vigseln och tar emot anmälan och blanketter. Vi kan även hjälpa till med plats och vittnen. 

Innan du bokar borgerlig vigsel

Innan du startar e-tjänsten och bokar tid för er vigsel behöver du göra följande: 

Steg 1: Beställ hindersprövning och vigselintyg

Innan ni bokar er vigsel ska ni ha ett giltigt Intyg vigsel och ett giltigt Intyg hindersprövning. Blanketterna behöver inkomma två veckor före vigseln. Ni skickar dem till servicecenter via post eller bifogar i denna e-tjänst. Det går också bra att besöka servicecenter och lämna in blanketterna på plats. Det är viktigt att dessa dokument är giltiga under vigseltillfället. Utan giltiga dokument närvarande vid vigseltillfället kan vigseln inte genomföras. 

Hindersprövning och vigselintyg beställer ni hos Skatteverket. 

Steg 2: Kontakta vigselförrättare

Vigseln utförs av särskilda vigselförrättare som är godkända av Länsstyrelsen. Vissa av förrättarna är även förtroendevalda politiker. För att boka vigsel behöver ni själva ta kontakt med någon av våra vigselförrättare. Att vara vigselförrättare är ett förtroendeuppdrag. Det innebär att förrättaren även har andra uppdrag - var därför ute med er bokning i god tid.

Kontaktuppgifter till våra vigselförättare.

Följande behövs för e-tjänsten

  • Myndig, minst 18 år

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa